Rekisteri-ja tietosuojaseloste sekä tietoa evästeistä

Tämä on Webbee oy:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 18.3.2021. Viimeisin muutos 18.3.2021.

1. Rekisterinpitäjä

Webbee oy

Kokkola

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Raija Saviluoto, raija.saviluoto@webbee.fi, puhelin

3. Rekisterin nimi

Webbee oy:n asiakas- ja markkinointirekisteri.

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on rekisterinpitäjän oikeutettu etu (esim. asiakassuhde), henkilön suostumus tai sopimus, jossa rekisteröity on osapuolena.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin, asiakassuhteen ylläpito ja markkinointi.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja voivat olla: henkilön nimi, asema yrityksessä/organisaatiossa, yrityksen/organisaation nimi, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite), www-sivustojen osoitteet, ip-tunnus, tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan. Lisäksi tietoja voidaan kerätä julkisten rekistereiden kautta.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa. Tietoja ei siirretä rekisterinpitäjän toimesta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Huomioitava kuitenkin on, että www-sivuilla käytettävät evästetiedot, joita Google Analytics kerää, voidaan tallentaa myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, ks lisää alempaa evästeet-kohdasta.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä (”oikeus tulla unohdetuksi”). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

11. Evästeet

Sivustolla käytetään Google Analyticsia, jonka avulla voidaan seurata esimerkiksi kävijämääriä ja parantaa sivuston käytettävyyttä. Eväste on lyhyt tekstinpätkä, jonka verkkosivusto lähettää selaimeen ja se tallentuu käytetylle laitteelle. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja, eikä niiden avulla voida yksilöidä sivuston kävijöitä.

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua. Tai kun tyhjennät itse selainasetukset.

Webbee.fi-sivustolla on käytössä Global Site Tag -evästeet, joiden maksimi säilytysaika on kaksi vuotta.

Huomaathan, että evästeet (historiatiedot) voi tyhjentää omalta selaimelta. Ohjeet löytyvät esimerkiksi Peruskäyttäjälle.net-sivustolta.  Tai niiden käytön voi kieltää. Evästeet ovat kuitenkin hyödyllisiä verkkosivujen kehittäjille, joten kannattaa harkita antaisiko niiden olla kuitenkin päällä. Evästetiedot on kuitenkin aika-ajoin hyvä tyhjentää tietokoneelta.

Huolia, murheita, turhia toiveita?

Meillä ei tunneta turhia toiveita, joten kirjoita viestisi alle ja jätä yhteystietosi. Sinuun ollaan yhteydessä!