Lue alta viisi syytä siihen, miksi kotisivut kannattaa teettää ammattilaisella. Jos olet päättänyt kuitenkin tehdä sivut itse, kannattaa teksti lukea ja poimia vinkit talteen.
Olen jo aiemmin kirjoittanut siitä, miksi yritys tarvitsee kotisivut. Ne ovat oma kotipesä, jonka sisältö on omassa hallinnassasi. Lisäksi kotisivut tekevät väsymättä markkinointia puolestasi.
Entä jos kuitenkin teen sivut itse?
Kotisivujen tekemiseen on monta eri tapaa; voit tehdä kotisivut: Jollakin ”kotisivukoneella”, kuten Webnodella. WordPressillä joko maksullisen tai ilmaisen valmiin teeman avulla. Myös Google My Business -tilin kautta voi tehdä yksinkertaiset kotisivut.
Kaikilla yllä olevilla tavoilla saat kotisivut, mutta silloin kirjoitat itse kaikki tekstit, kuvaat kuvat tai etsit ne kuvapankista ja sijoitat kuvat niille varattuihin kenttiin.
Osalle tämä riittää vallanmainiosti, mutta mitä saat, jos otat avuksi ammattilaisen?
viisi syytä teettää kotisivut ammattilaisella
1. Yksilöllisyys
Kotisivujen rakenne suunnitellaan palvelemaan juuri sinun yrityksesi tarpeita. Laajuus, fontit, värimaailma, kuvat, tunnelma ja kaikki muut palaset mietitään erikseen. Niistä muodostuu kokonaisuus, joka houkuttelee potentiaaliset asiakkaat ottamaan juuri Sinun yritykseen yhteyttä.
2. Uskottavuus: domain ja sähköposti yrityksen nimelle
Yksi osa yrityksen vakuuttavuutta on se, että sivut löytyvät yrityksen nimellä tai jollain muulla alaan sopivalla nimellä. Voit verrata, kumpi on helpompi sanoa ääneen ja kuulostaa paremmalta: www.webbee.fi vai www.webbee.webnode.fi
Jos markkina-alue on Suomi, niin .fi-pääte on paras, jos tähtäin on ulkomaankaupassa .com-pääte toimii parhaiten.
Suomalaiset webhotellit tarjoavat myös sähköpostiosoitteita, eli saat sähköpostiosoitteen juuri sellaiseksi kuin haluat. On uskottavampaa, kun osoite on info@webbee.fi kuin webbee@gmail.com. Vaikka osoitteen ottaisit webhotellin kautta, voit edelleen käyttää Gmailia, jos siihen olet tottunut. Postit ohjataan Gmailiin ja Gmailissa voi määrittää lähtevän postin osoitteen yrityksen osoitteeksi (eli esim. info@webbee.fi).
3. Hakukoneoptimointi
Jos teet sivut itse, saattaa hakukoneoptimointi jäädä väliin. Silloin Googlella ja muilla hakukoneilla saattaa kestää hyvinkin pitkään, ennen kuin botit vierailevat sivustolla ja se päätyy Googlen hakutuloksiin. Eli jos joku googlettaa yrityksen nimen, kotisivut eivät tule näkyviin, vaikka ne olisivat tehtyinä.
Hakukoneoptimoinnissa mietitään myös hakusanat, joilla yrityksesi halutaan löytyvän. Esimerkiksi jos olet perustanut Kokkolaan kampaamon, joka on erikoistunut kasvivärjäyksiin, on tärkeää, että hakusanayhdistelmällä: kasvivärjäys kampaamo Kokkola, yrityksesi löytyy.
4. Toiminallisuus ja kompromissit
Valmispohjat ovat yleensä melko kankeita, esimerkiksi tekstien ja kuvien sijoittelun osalta. Ja jos haluat jotain ylimääräistä sivuille, esimerkiksi popup-lomakkeen, saatat joutua maksamaan siitä ylimääräistä, tai sitä ei vain sivuille saa.
Usein ilmaiset ohjelmat mainostavat omaa palveluaan sivuillaan. Tai WordPressin puolella teeman nimi jää näkyviin. Kaikkia tällaiset yksityiskohdat eivät häiritse, mutta osaa kyllä.
5. Aika
Kotisivujen tekemiseen kuluu aikaa, vaikka teettäisitkin ne ammattilaisella. Mutta käytötkö ajan siihen, että opettelet uuden ohjelman käyttöä tai takkuat kuva-asettelun kanssa vai keskitytkö siihen, että sisältö ja ulkoasu ovat toiveiden mukaiset?
Mikäli päädyt tekemään sivut itse, voit hyödyntää yllä olevia vinkkejä. Lisäjippona: kun suunnittelet sivuja, kannattaa ottaa kotisivujen teon lähtökohdaksi unelma-asiakas. Mikäli kotisivujen tekeminen kuitenkin töksähtää jossain vaiheessa, voi aina kysyä apua.
Tarvitsetko uudet kotisivut, apua niiden tekemiseen tai vanhojen päivitttämiseen? Jätä alla olevan lomakkeen kautta tarjouspyyntö ja Webbeen Raija on Sinuun yhteydessä.