Mikä kotisivuissa maksaa?

Kotisivujen hinnoittelu voi vaikuttaa niiden teettäjä silmissä villiltä länneltä. Hintaan vaikuttaa moni seikka, joista päällimmäisenä on kotisivujen tekemiseen käytetty aika. Lue alta, mistä kotisivut koostuvat ja miten Webbeen sivut hinnoitellaan. Jos mietit sivujen tekemistä itse, lue mitä hyötyä on sivujen teettämisestä ammattilaisella, ja jos päädyt tekemään sivut itse – niin ota vinkit talteen.

Mikä kotisivuissa maksaa

Yksilölliset WordPress-sivut – mitä ne maksavat?

Webbee suunnittelee sivut WordPress-julkaisujärjestelmän avulla. Sivuston ulkoasu suunnitellaan yksilöllisesti kullekin asiakkaalle. Kotisivuja teettävän yrityksen toimialaan ja itse yrityksen toimintaan perehtymiseen käytetään aikaa, jotta kotisivut palvelevat käyttötarkoituksessaan mahdollisimman hyvin.

Webbeen peruspaketin hinta on alkaen 1200 €+ alv. Hintaan sisältyy yksilöllisen sivupohjan suunnittelun lisäksi 2 sivua. Sivuilla voi olla Google Maps -karttapohja, yhteydenottolomake tai esimerkiksi kuvagalleria, tai vaikka kaikki nämä. Myös sivuston tietoturvallisuus ja hakukoneoptimointi on otettu huomioon ja Google Analytics voidaan asentaa.

Mikäli kotisivuille halutaan vain ihan perustiedot yrityksestä (toimiala, yhteystiedot), puhutaan ns. käyntikortti- tai one pager -sivustosta. Silloin kaikki tarvittava mahtuu yhdelle sivulle ja hintakin on alhaisempi. Kannattaa pyytää tarjous, teen sen mielelläni, ja sen jälkeen tiedä, missä hintaluokassa toiveidesi mukaiset sivut pyörivät.

Kotisivut ovat paljon muutakin kuin vain teknisiä yksityiskohtia. Niille tarvitaan myös yritykselle sopivat tekstit, kuvat ja visuaalinen ilme. Näihin kolmeen seikkaan kannattaa panostaa, sillä ne tekevät sivuista houkuttelevat ja saavat potentiaaliset asiakkaat viihtymään sivuilla.

Kotisivujen sisältö ja ulkoasu

Visuaalinen ilme

Osa yrityksen brändiä on sen visuaalinen ilme, joka koostuu logosta, käytetyistä väreistä, fonteista ja mahdollisesti muista graafisista elementeistä. Mikäli yrityksellä ei ole vielä logoa, voi Webbee auttaa suunnittelussa tai sopivan graafikon etsimisessä.

Jos fontti- ja värimaailma ovat vielä hakusessa, suunnitellaan sellainen osana kotisivuprojektia. Samaa visuaalista ilmettä voi hyödyntää myös muussa yrityksen viestinnässä, kuten esitteissä ja käyntikorteissa.

Kuvitus

Kotisivut ilman kuvitusta olisivat kammottavan tylsät. Kuvitus voi koostua valokuvista tai graafisista elementeistä. Valokuvat voivat olla itse otettuja, otattaa ammattikuvaajalla tai käyttää kuvapankkien kuvia, tosin niiden kohdalla on vaarana, että samoihin kuviin törmää myös muualla.

Hyvät valokuvat antavat yrityksestä ammattimaisen vaikutelman, sillä ne kotisivuilla käydessä huomataan ensimmäisenä.

Tekstit

Sujuva ja vetoava teksti saa potentiaalisen asiakkaan pysymään sivuilla. Tekstit voidaan kirjoittaa kokonaan asiakkaan puolesta. Tällöin perehdytään yrityksen toimintaan, arvoihin ja historiaan, jotta voidaan tehdä myyvät ja asiantuntemusta herättävät sivut.

Osa haluaa kirjoittaa kotisivujen tekstit kokonaan tai osittain itse, ja se on mahdollista. Luonnollisesti ennen julkaisua tekstit oikoluetaan, jotta lapsuksilta vältytään.

Hakukoneoptimointi (SEO) on oleellinen osa sivuston löydettävyyttä ja siinä otsikoilla ja teksteillä on iso merkitys, mutta myös kuvat vaikuttavat.

Tarjouksen pyytäminen

Kun pyydät tarjousta kotisivuista tai verkkokaupasta, voit miettiä jo etukäteen seuraavia asioita:

* Mikä on kotisivujen tarkoitus?

* Miten laajat sivut tarvitsen?

* Onko logoa tai visuaalista ilmettä valmiina?

* Kuvat tai muu kuvitus, mistä tulee?

* Tarvitsenko apua tekstien kirjoittamiseen?

 

Seuraava askel onkin sitten yhteydenotto Webbeelle, voit tehdä sen alla olevan lomakkeen avulla, soittamalla 044 4916171 tai lähettämällä sähköpostia info@webbee.fi.

Olipa yhteydenottotapasi mikä hyvänsä, teen mielelläni tarjouksen kotisivuista!

Tarjouspyyntö

Voit täyttää oheisen lomakkeen, jonka perusteella teen tarjouksen kotisivuista. Olen tarvittaessa yhteydessä ja kysyn tarkentavia kysymyksiä.

Huolia, murheita, turhia toiveita?

Meillä ei tunneta turhia toiveita, joten kirjoita viestisi alle ja jätä yhteystietosi. Sinuun ollaan yhteydessä!